Bryonia Alba

Bryonia Alba is een plantenmiddel, welke behoort tot de Komkommerfamilie (Cucurbitaceae). De Bryonia patiënt heeft een aversie tegen verstoringen van welke aard dan ook, omdat deze veranderingen uitlopen op een verslechtering die hij niet kan verdragen. Het centrale thema is de blokkade van de vrije stroom van circulatie en expressie, waardoor de materie de boventoon voert.Bryonia past goed bij mensen met een Cholerisch temperament, ESTJ.

Lees meer

Calcium Carbonicum

Calcium Carbonicum is een mineraal afkomstig uit het dierenrijk, welke behoort tot de familie van de Mollusken. De Calcium patiënt heeft het gevoel onbeschermd en kwetsbaar te zijn voor invloeden van zowel binnen als buitenaf. Het centrale thema is een tweestrijd tussen de elementen van weekheid en soliditeit, angst en volharding, veiligheid en durf. Calcium past goed bij mensen met een Flegmatisch temperament, ISFP.

Lees meer

Thuja Occidentalis

Thuja is een plantenmiddel uit de Coniferenfamilie-coniferae. De persoon die Thuja nodig heeft voelt zich leeg en breekbaar en probeert dit te verbergen. Dit gebrek aan vitaliteit wordt gecompenseerd met ‘materiele structuren’, zoals regels, rollen en normen. Thuja past goed bij mensen met een Cholerisch temperament, ESTP.

Lees meer

Pulsatilla

Pulsatilla is een plantenmiddel, welke behoort tot de Ranonkelfamilie-Ranunculaceae. De kern van het middel Pulsatilla is een ‘vloeiende meegaandheid’. Situaties die een hinderlijke uitdaging veroorzaken worden vermeden of geaccepteerd. Pulsatilla laat zich omvormen door alles wat met kracht gepaard gaat en is hierdoor beïnvloedbaar, veranderlijk, wisselend, besluiteloos en meegaand. Pulsatilla past goed bij mensen met een Flegmatisch temperament, INFP.

Lees meer

Rhus toxicondendron

Rhus-t is een plantenmiddel, welke behoort tot de Pruikenboomfamilie-Anacardiaceae. De Rhus-t patiënt heeft het gevoel ontoereikend te zijn ten opzichte van mogelijke uitdagingen vanuit de omgeving en is daardoor, gehaast, rusteloos en gespannen. Rhus-t voelt zich begrensd, heeft moeite met restricties, begrenzing of belasting, van welke aard dan ook en zal deze proberen te voorkomen, vermijden of te overwinnen. Rhus-t past goed bij mensen met een Melancholisch temperament, INTJ.

Lees meer