ø Homeopathie Info

Artikelen Constitutie en miasma

Constitutie

Vithoulkas: "Het organisme is in staat complexe energievelden voort te brengen, in overeenstemming met de informatie die ligt opgeslagen in innerlijke codes (DNA, RNA, genen, chromosomen, etc.) die bepaald zijn door (erfelijke) aanleg en persoonlijke ervaringen".

Lees meer

Temperament

Het fysieke lichaam kan zich alleen via de materie manifesteren en ontstaat uit de erfelijkheid. De levenskracht zorgt voor het leven in het stoffelijke lichaam. De bron van het leven is het Zelf, de innerlijke essentie. De energie van het immateriële wezen, vloeit van het Spirituele en het Emotionele, naar het dynamische niveau van de levenskracht en vervolgens naar het materiële organisme.

Lees meer

Temperament en constitutie

Er zijn verschillende systemen van typologieën om de constitutie en temperamenten te onderscheiden. De Mappa Mundi (kaart van de wereld) is een symbolisch geometrisch ontwerp, dat de interactie van het temperament volgens de klassieke elementen en hun interactie met de omgeving in beeld brengt.

Lees meer

De vier temperamenten

Een persoon met een sanguinisch temperament is snel en sterk geprikkeld door de minst of geringste indruk en is geneigd om onmiddellijk te reageren, maar de impressie duurt niet lang en ebt snel weg.

Lees meer

Psora en constitutie

Hahnemann openende zijn casussen vaak met een anti-psorisch voorschrift, welke de basis van de behandeling vormde. Hij maakte hierbij het onderscheid tussen antipsorica en de oppervlakkiger werkende a-psorische middelen.

Lees meer